KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

23.6.2009

Koirapojan vuosittaiset rokotukset, madotukset ja loishäädöt

Ossin rokotukset
  • Rabies, 
  • Leptoosirokote (LEPTO) ja 
  • Yhdistelmärokote DHPPI), penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta, parvoa ja parainfulenssaa vastaan.
  • Sydänmatorokote GUARDIAN, sen suoja kestää vuoden. Aine on melkoisen paksua, ja voi olla kivulias pistettävä. Meidän eläinlääkäri vaihtaa neulan ohuemmaksi, ja osaa pistää niin, ettei Ossi ole siitä moksiskaan.
Ossille otetaan rabies- ja muut rokotteet eriaikaan, noin kahden kuukauden erolla. Nuorena otimme kaikki kerralla, kahtena vuonna peräkkäin, ja Ossille tuli molemmilla kerroilla pahoinvointia, vielä seuraavanakin päivänä hän oli selvästi kipeän oloinen. Tällä systeemillä ei ole ollut mitään sen kaltaistakaan.

Ossin madotusohjelma; kolmen kuukauden välein ZIPYRAN -lääkitys. Ossi nappaa ohjeen mukaisesti yhden tabletin nakkipalaan jemmattuna tai jauhelihaan käärittynä. Lääkityksen voi ottaa myös pistoksena, mutta se ei ole yhtä laajatehoinen kuin tabletti. Ja älytöntähän moisella piikillä olisikin torpedoida ylimääräiset nakkinautinnot haukun elämästä.
Punkkeja ja kirppuja vastaan Ossi syö valkosipulipuristeita pari kappaletta, noin 0,2 g päivittäin ruoan sekaan laitettuna, aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Kylmin aika pidetään taukoa.

Ei kommentteja: