KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

28.2.2015

Rahapuu kukkii taas

Vuonna 2011 se kukki viimeksi, sen jälkeen siinä ei ole ollut kukan kukkaa, mutta nyt on koko toinen puoli upeassa kukkaloistossa, vaikka suora aurinko ei ole siihen terassilla osunut koko talvena, eikä vielä tänä keväänäkään.
Mutta valoahan täällä riittää yllin kyllin ilman aurinkoakin.

Tomppa on ominut puun, koska sen päivittäin nakertelema viherkuitusalaattiviljelmä (rikkaruohot) kasvaa sen juurella. Se tykkää myös maata löhöillä puun suojissa kuuntelemassa kaupungin ääniä ja tuijottelemassa joskus ohi lentäviä lokkeja ja puluja, ne ei huomaa sitä rahapuun tuuheiden paksujen lehtien alla.


Pariin kertaan jouduin puhdistamaan kameran linssin, ja lopulta oli pakko pistää tämä turhan aktiivinen isonenäinen kuvausapulainen sisälle, että sain kuvat otettua.

2 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Että rahapuu kukkii? Ihan tavallinen rahapuu? En ole kuullutkaan, vaikka meillä on aikojen alusta ollut sellainen ikkunalla.
Mitähän me tehdään väärin? Rahaakaan ei näytä tuottavan...

leena kirjoitti...

Hei Hanne,
Kyllä se on ihan tavallinen rahapuu, ja KUKKII SE jo toista kertaa.
Parina ensimmäisenä vuonna kastelin, kääntelin ja hoivasin sitä kaikin mahdollisin tavoin. -mutta kukista ei tietoakaan. Sitten pistin “hoitorukkaset” naulaan. Ei kastelua ollenkaan, vettä se sai mitä taivaalta tuli, ja täällä se tarkoittaa paria myrskyä, eikä paljon yli kymmentä sadepäivääkään vuodessa. Kosteutta se saa ilmasta runsaasti talviaikaan. Se on kokoonsa nähden pienessä ruukussa. Aurinko paahtaa sitä kuukausia kesäaikaan, -noin viiden vuoden kuluttua se puhkesi täyteen kukkaan. No minähän innostuin taas hoitamaan sitä, sillä seurauksella, että lehdet olivat pulleita ja komeita, mutta kukkia ei tullut. Vuoden kuluttua jätin sen taas “rauhaan”. Kun se oli ollut omillaan taas kolmisen vuotta, saatiin taas mahtava kukkaloisto. Eli, antaa sen olla, -olisiko se siinä?
Ikävää ja harmillista on, että se taru miljoonista rahapuun kukkiessa on edelleen täyttä potaskaa ;)