KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

10.5.2011

Shape-Ups, Skechers, MBT, masai-jalkineet....jenkkimuotia aktiiviselle liikkujalle

"parantavat ryhtiä ja kävelyä, aktivoivat käyttämättömiä lihaksia, vähentävät polvi- ja lonkkaniveliin kohdistuvaa kuormitusta......voivat auttaa selkä-, lonkka- ja jalkavaivoissa........ reipas kävely vastaa kuntosalia"...
Uteliaisuus heräsi, terveellisyys kiinnostaa aina, vaikkei niin kauheita vaivoja onneksi olekaan. Pitkään googlettelin näitä kaarevapohjaisia ihmeitä, ja kävin niitä kenkäkaupassa sovittamassakin, mutta hinnat alkaen 129 euroa, ei juurikaan innostanut huuhaata vai ei -kokeiluun.
Naapurin kanssa tuli juttua, ja funtsailtiin, että jos ne kerran ovat niin erinomaiset, niin se on sitten vain pienestä ajasta kiinni, kun kysyntä kasvaa ja kiinalainen pukkaa sarjatuotantona markkinoille tämänkin malliset tossut, jotka meikkä saa maksaa hampaita kiristelemättä. -Ja niinhän siinä kävi.
Nyt on nelisen viikkoa ja useita päivittäisiä kilometrejä takana. Ensimmäiset 500 metriä tuntui vähintäänkin erikoisilta, sitten lähti kulkemaan ihmeen helposti ja kevyesti. Toisin kuin ennen, pitkänkään lenkin jälkeen ei tunnu missään. Juuri se tekee niistä hyvät, ja sekin ettei vieläkään ole keksinyt moitittavaa. Entiset parhaat lenkkarit tuntuu nyt jotenkin lätysköiltä, kerran sateella laitoin ne säästääkseni näitä uusia.
En minä ainakaan huomannut yhtään mitään eroa niiden kamalan kalliiden ja näiden välillä. Näistä EIFA:n lenkkareista maksoin 19,90 ja tossuista 15 euroa paikallisessa kiinalaisessa kenkäkaupassa. Nyt maksaisin hyvinkin paljon enemmän, onneksi ei tarvi.
----------------------
1.6.2012 kokemukset vuoden kuluttua....
Nyt on kahdet tallattu loppuun päivittäisessä käytössä, kolmannet on menossa ja upouudet sisäänajossa. Puolen vuoden käytön jälkeen iski tuskallinen polvikipu. Kun ei muuta keksitty, niin epäiltiin näitä tossuja aiheuttajaksi, lääkäri suositteli vaihtoa perinteisiin lenkkareihin. Jätinkin nämä pariksi päiväksi “lepäämään”. Mutta polvesta huolimatta otin ne mukavuutensa takia uudelleen käyttöön. Polvikipu häipyi omia aikojaan tossuista huolimatta, tai ties vaikka niiden ansiosta, parissa viikossa, eikä ole palannut, mikä lie ollut.
Varsinaisista terveysvaikutuksista, ja laihduttavista ominaisuuksista en osaa sanoa, koska onneksi ei kummempia vaivoja ole ollut, eikä liikakilojakaan. Mutta sehän tiedetään, että liikunta ja kävely on terveyttä, eikä siitä nauti hammasta purren. Näissä tossuissa tykkään kulkea, olen ollut tyytyväinen, todella, ne ovat mukavat jaloille ja koko kropalle. Aina kun vaan mahdollista, kengät jää ja tossut lähtee. Saahan näitä kaarevapohjaisia jo vaikka minkä näköisinä kenkinäkin, mutta tossu on aina tossu, kuin taivas minun jaloilleni. -Eläköön pitkään tämä tossumuoti.

Ei kommentteja: