KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

17.6.2009

Jauhelihakauraneliöt ja keitetyt perunat

Annospala on helppo lisätä vaikka keitetyiden perunoiden tai riisin seuraksi.

1 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
2 munaa
500 g jauhelihaa


  • Laita kaurahiutaleet veteen turpoamaan noin 15 minuutiksi
  • Sekoita munat kauramössöön
  • Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi
  • Levitä seos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan tai pellille noin sentin paksuiseksi neliöksi
  • Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 30-35 minuuttia
  • Anna jäähtyä, ja paloittele sopiviksi annospaloiksi
  • Voit pakastaa vaikka muovipussissa; aseta pussin alle esim. pahvi ja asettele palaset vierekkäin pussiin, jonka nostat helposti pahveineen pakastimeen. Kun palat ovat jäätyneet, poista pahvi ja sulje pussi. Eivät tartu enää kiinni toisiinsa eikä vie turhaa tilaa pakkasessa.
Keitetyt perunat porkkanalla:
-Pese perunat ja porkkana hyvin harjalla. Poista perunasta mustat silmät ja porkkanasta päät. Paloittele kuorineen ja keitä kypsäksi maustamattomassa vedessä, noin 20 minuuttia.
Tarjoa kuorineen muussattuna tai palasina, koska kuorikerroksen ravintoarvo on hyvä.
Parin päivän annoksen voi hyvin valmistaa kerralla ja säilyttää jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Valmiissa annoksessa puolet lihaa ja puolet muuta on ravitseva hyvä suhde, ja maistuu.

Ei kommentteja: