KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

21.7.2009

Ossin kylvetys - oikea koirakylpynautinto!

Ihan pennusta alkaen Ossi on kylvetetty 1-2 viikon välein. Lisäksi päivittäin on huuhdeltu runsaalla juoksevalla vedellä tassut, massu ja nassu jokaisen iltalenkin jälkeen. Ossi ei riemastu kylpyyn menosta, mutta suhtautuu siihen tyynen rauhallisesti. -Koirapojan omat "ohjeet", joita hän on hyvä antamaan, on otettu huomioon sataprosenttisesti, -kas näin se sujuu;
- Älä puhise ja ähise huonoa asentoasi, äläkä kiristele hampaitasi, tartutat ikävän fiiliksen haukkuun. Rauhallinen iloinen musiikki, lempeää jutustelua ja hellimistä. Hymyile ja anna pusu märkään karvaiseen otsaan kesken kaiken, se tekee eetua ja hyvää oloa. Lipaisu nenällesi vastauksena kertoo, että -no joo, siedetään, on mulla hyvä olla.
- Pesupaikan pitää olla lämmin ja vedoton. Märkä koira ei saa palella!
- Aseta kaikki valmiiksi ennen kylvettämistä. Puhdas pyyhe, shampoo, hoitoaine ja alusta joka estää tassujen liukumisen. Laita kuivausta varten hiustenkuivaaja, harjat ja kammat omaan paikkaansa valmiiksi odottamaan.
- Tarkista että vesi on sopivan lämmintä, kättä lämpimämpää. Aloita tassuista, kastele ne runsaalla vedellä ja vaahdota hyvin, sitten peffa ja häntä, ja sen jälkeen muu kroppa kaulasta taaksepäin. Viimeisenä kastellaan ja saippuoidaan hellävaraisesti pää, varoen silmiä ja korvia. Korvia ei pestä sisältä, "sulje" ne estäen shampoon ja veden pääsy korvakäytäviin.
- Huuhtele koko haukku runsaalla vedellä aloittaen päästä. Jos käytät hoitoainetta, hiero se turkkiin ja anna vaikuttaa. Tee loppuhuuhtelu runsaalla vedellä.
- Silitä ja painele ylimääräinen vesi pois turkista. Tässä vaiheessa koira viimeistään ravistelee itsekin ylimääräiset vedet pois. Jos et halua haukun ravistelevan, pidä kevyesti kuonosta kiinni kunnes saat pyyhkeen päälle.
- Kuivaa turkki puhtautta tuoksuvaan pyyhkeeseen. Kiedo koko koira tarvittaessa isoon pyyhkeeseen, muista, palella ei saa.
- Sitten loppukuivaus hiustenkuivaajalla ja harjalla tai kammalla. Puhalla miedolla lämmöllä, ja tarkista että helposti takkuuntuvat paikat ovat auki, kuten korvantaukset ja taivekohdat. Korvat ja korvalehdet pitää kuivata niin että ne jäävät lämpimiksi, täysin kuiviksi.
VALMIS! Sitä juhlistetaan heti purutikulla ja cappuccinolla!

Ei kommentteja: