KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

22.7.2009

Karvat pois korvista

Korvien kevennys voi olla tarpeen nuorilla jos halutaan korvien pysyvän pystyssä. Mutta on ikä mikä hyvänsä, kevyiden korvien kanssa on mukavampaa. Ne on helpompi pitää puhtaina, eikä pikku öttiäiset pysty asustelemaan tiheän karvoituksen seassa hetkeäkään huomaamatta.
Korvat on herkkää aluetta ja korvalehti on paikoin hyvin ohutta ihoa, niitä ajellessa on oltava tarkka ja varovainen. Hommaan ei kannata alkaa ollenkaan, jos itse on hyvin epävarma, eikä silloinkaan jos koira ei sitä siedä ja pysy paikallaan, jolloin trimmauksessa saattaa sattua vahinkoja.
-Ossin korvia ajellaan Vidal Sassoon max -partatrimmerillä. Se on pieni, hiljainen ja turvallinen, eikä nipistele. Trimmerin lisäksi tarvitaan hyvät parturin sakset. Karvasilpun poistoon me ollaan käytetty imuria heikoimmalla tehollaan, mutta siihen käy myös pehmeä harja. -Korvan sisäpuoli ajellaan myötäkarvaan korvakäytävästä poispäin suuntautuvilla liikkeillä. Korvan sisällä oleviin onkaloihin ja käytäviin älä mene. Kone leikkaa nätisti liian pituuden vaikka et kosketa korvakäytävän aluetta, vaan vedät kevyellä liikkeellä pinnan yli mukailematta ihopoimuja. Huolehdi ettei karvasilppua mene korvakäytävään. -Korvan ulkopuoli leikataan aina myötäkarvaan korvan juuresta korvalehden reunaan suuntautuvilla vedoilla säteittäin. Me ollaan leikattu 2/3 osaa korvalehdestä puhtaaksi ja jätetty korvan juureen siisti karvapeite, mutta kukin makunsa ja mieltymyksensä mukaan. -Lopuksi homma viimeistellään siistimällä pitkät hapsut korvien reunoista saksilla. Tasoitus käy kätevästi ja turvallisesti kun pidät korvalehden reunan etusormen ja keskisormen välissä piilossa niin, että on mahdotonta leikata korvalehden ihoon. Koko homma vie rutiinilla tuskin varttiakaan, ja on vaivansa arvoinen, koska Ossista huomaa selvästi tyytyväisyyden kevyempiin korviinsa, varsinkin jos ne ovat päässeet kunnolla rehottamaan.
(Kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi)

Ei kommentteja: