KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

7.8.2013

Erittäin myrkyllistä kissoille! Myös koirien oireilu yleistä.

Innostuin tutkiskelemaan koiralle tehokkaita kirppujen häätökeinoja. Yllätyin yleisesti käytössä olevien koirien lääketippojen vaarallisuudesta nimenomaan kissoille, niiden todellisesta hengenvaarasta. Eihän ole lainkaan tavatonta, että koiraperheessä on kissoja, ja on hyvin tavallista, että kissa osoittaa kiintymystään, ja huolehtii perheensä jäsenistä pesemällä, nuolemalla.
Koirien syöpäläisten häätöön tarkoitettujen paikallisvaleluliuosten, esim. Activyl ja Exspot vaikuttavana aineena käytetty Permetriini on synteettinen kemikaali, jota käytetään tuholaismyrkyissä. Sitä käytetään yleisesti maataloudessa tappamaan tuhohyönteisiä viljapelloilta. Se tappaa valikoimatta kakenlaisia eläimiä, mehiläisistä pieniin nisäkkäisiin. Annoksesta riippuen tästä hermomyrkystä saavat oireita liki kaikki, ihmisetkin. Permetriini on erityisen vaarallista kissoille. Jos kissa pääsee nuolemaan koiralle laitettua lääkitystä, hengissä selviämisen ennusteprosentti on alle 50. Se tappaa hitaasti ja kivuliaasti vaikuttamalla hermojärjestelmään. Siihen ei ole olemassa vastalääkettä. Selvitäkseen kissa tarvitsee usean päivän ajan tehohoitoa, josta huolimatta hermosto- ja aistivauriot voivat jäädä kissalle pysyviksi.
Joidenkin tutkimusten mukaan permetriiniä sisältävää lääkettä voi käyttää turvallisesti koiralle perheessä, jossa on kissoja, kunhan pitää huolen, ettei kissa pääse tekemisiin lääkkeen kanssa kahteen tuntiin. -Täyttä potaskaa!
Kissan ei ole turvallista nuolla lääkettä minkään ajan kuluttua. Nuoleminen on turvallista vasta kun permetriiniä ei kertakaikkiaan ole.
Myös koirien oireilu permetriinille on varsin yleistä; oksentelu, koordinaatiokyvyn heikkeneminen, hillitön kutina. Varsinkin nuoret ja pienikokoiset rodut, sekä eräät hyvin lyhytkarvaiset, kuten whippetit, mainitaan kärjessä.
Monet loishäätöön tarkoitetut shampoot, hyönteisten torjuntasprayt ja muurahaismyrkyt sisältävät permetriiniä, niiden tarkoituksena on tappaa kosketuksesta, tehota pieninä määrinä, ja vaikuttaa pitkäkestoisesti käsittelykohdassa päivistä viikkoihin -Että tarkkana näiden kaikkien kanssa!

Englannissa uutisoitua BBC NEWS Cats 'killed by flea treatment' 
  

2 kommenttia:

Ann kirjoitti...

Hi! I like your blog, there are a lot of important things and information.
In the present case I'm interested in what you have found?

Leena kirjoitti...

Thank you Ann!
...just wait till tomorrow