KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

28.3.2011

Sydänmatotesti, leishmaniatesti ja rokotukset taas vuodeksi eteenpäin

Poikettiin Ossille hakemassa yhdistelmärokote, joka jätettiin pois tammikuisen rabies -rokotuksen yhteydessä, koska samanaikaisesti otettuna seurauksena on ollut pahoinvointia, kun taas kummastakaan erikseen ei mitään.
Sergio, meidän eläinlääkäri muistutti sydänmadosta, -totta, kevät on, ja itikat alkaa olla taas aktiivisia. Ossi on napsinut ennaltaehkäisynä tabletin nakkipalan kera, koska paksuhko rokote sai kerran Ossin ulvahtamaan pahasti, mutta Sergio ehdotti, että rokotettaisiin kuitenkin, vaihdetaan neula ihan ohueen ja pistetään hitaaaaasti -Ossihan ei ole muuten pistoksista millänsäkään. Silti arvelutti. -No, antaa mennä, yritetään vielä kerran, päätettiin.

Sitä ennen piti varmistaa, ettei sydänmatoja ole, eläinlääkäri näkee sen parissa minuutissa näytteestä, johon tarvitaan vain tippa verta.

Jos haluat varmistaa, ettei  koiralla ole leishmaniaa, testin voi tehdä samalla näytteenotolla, jolloin verta otetaan enemmän. Leishmania pikatestin tulos on saatavissa parissa kolmessa tunnissa.

Koirapoika suhtautui suurella varauksella kiristyssiteen laittamiseen tassun ympärille, mutta unohti koko jutun mussuttaessaan Sergion antamaa makua, ei huomannut edes piikin pistoa näytteen otossa, -eli ihan kivuton toimenpide.
Tulos oli negatiivinen. Ossille pistettiin maku suuhun ja sydänmato-rokote  niskaan, eikä inahtanutkaan tällä kertaa. Nyt on suoja vuodeksi eteenpäin. -Tosi hyvä juttu.
Sydänmatotesti on nimeltään; Prueba de Knott - gota pendiente filaria, hinta erillisenä 12 euroa.
Leishmaniatesti on nimeltään: Control de prevención y diagnóstico leishmaniosis, hinta 15 euroa.

Ei kommentteja: