KOIRANELÄMÄÄ ja KISSANPÄIVIÄ ESPANJASSA.
Arkista tassuttelua -hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa Espanjaan matkustaville karvaturreille.

25.5.2009

Kuivattua lihaa makupaloiksi koiralle ja kissalle

Hurrrjan hyviä, kivasti narskuvia terveellisiä nappuloita tai tikkuja. Helppoja valmistaa ja säilyy hyvin kosteudelta suojaavassa purkissa valolta suojattuna. Siistit taskussakin lenkille mukaan.

Meillä on kokeiltu nautaa ja possua. Possusta tulee rapeampaa ja pehmeämpää. Mutta koska ei tykätä uunin putsauksesta, jota possun kuivattelu enempi aiheutti, ollaan valmistettu omamme rasvattomasta naudanlihasta.

Makutesteissä ei havaittu mitään eroa. Testaajina haukkua edusti Ossi, ja maukkua Tomppa. Testieränä oli puolisen kiloa kumpaakin pitkällä ajanjaksolla, eli uskottava määrä.


Näin ne valmistetaan:
  • Noin kilo maustamattomia pihvejä
  • Keitä n. 20 minuuttia. Kuori keittämisen aikana syntyvä vaahto pois.
  • Paloittele tai viipaloi tikuiksi, ja aseta ripirinnan ritilälle tai leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  • Kuivata uunissa 150 asteen lämmössä noin 2 tuntia uunin keskitasolla.
Makupalat ovat valmiita kun kosteutta ei enää näy pinnalla.

Anna jäähtyä ja purkita.

Ei kommentteja: