Vaihtoehtona teollisille pötkylöille ja nappuloille, on kotoisen kehittelyn tuloksena saatu aikaan tämä melko simppeli retkieväs, joita voi valmistaa kerralla isomman määrän, pakastaa, ja ottaa mukaan sopivan kerta-annoksen.
Folioon käärittynä se säilyy kylmälaukussa hyvin, ja sulaa lämpimässä nopeasti syötäväksi.
Pekonin sisältämä suolamäärä suhteutettuna muuhun massaan, jää niin vähäiseksi, että sitä tuskin maistaa. Tässä määrin suolan nestettä sitova vaikutus on kesähelteillä pikemminkin hyväksi kuin pahaksi.
(Muistathan pitää raikasta vettä tarjolla).
Tästä annoksesta tulee noin 36 snakkia.
700 g jauhelihaa
1 dl täysjyväriisiä kuivana
1 dl pekonia
2 munaa
Lisää kiehuvaan maustamattomaan veteen riisi ja pekoni. Anna kiehua hiljalleen 20 min. Ota levyltä ja anna hautua kannen alla vielä 5 min. Siivilöi ylimääräinen keitinvesi pois. Sekoita jäähtynyt riisi-pekoniseos jauhelihaan hyvin, ja viimeiseksi kananmunat taikinaan.
Paista uunin keskitasolla 220 asteessa n.15 min. Kypsyyden voit varmistaa katkaisemalla snakin.
Yleensä pakastan snakit pussissa. Ne ei tartu toisiinsa ja sieltä niitä on ihan helppo ottaa.
Mutta oikein ahkeran fiiliksen sattuessa olen käärinyt ne yksitellen folioihin jo valmiiksi. -Tosi siistiä napata mukaan.
1 kommentti:
Meidän Lyyli westie vetää näitä ihan sikana. Pääsi omat eväät loppuun mökkireissulta palatessa, onneksi oli sinappia mukana, jaettiin Lyylin kansa eväät. Pakko sanoa että maistu hyvältä. Hyvä ohje :D
Lähetä kommentti